Tjing tjong, ballongkalsong!

Nihao!
Da var man i Kina. Oj. Allt ar sa annorlunda har - lukterna, folkmassorna, husen, manniskorna...
Min forsta dag i Peking var lite tokig. Flygresan var forresten bra, traffade Hassan som aker dit varje ar for att kopa mobler. Traffade en annan snubbe i vanthallen ocksa, Goran. Dessa tva filurer verkade en aning alarmerade av att jag skulle ut och aka ensam, sa jag fick deras nummer om jga skulle raka illa ut.
Sa, ater till min forsta dag.
Notering nummer ett - det stammer, folk ar kassa pa engelska. Men det gar trots allt att kommunicera med kroppssprak och genom att rita pa ett papper.
Forsokte den senare tekniken nar jag letade efter en box att lasa in min rygga over dagen, eftersom jag inte skulle mota upp med Kevin forran pa kvallen. Detta var forgaves. Det finns INGA forvaringsboxar pa stationerna i Peking forutom pa flygplatsen da.
Alltsa fick jag slapa runt pa ryggsacken hela dagen. Fasen ocksa, tog jag verkligen med mig sa mycket?

Tog mig till Lamateplet for att fa lite lugn. Tempot ar hogt i den har stan.
En snall gubbe i biljettkassan lat mig lasa in min ryggsack i hans bil - lugna er, jag blev ocksa tveksam har. Jag fick behalla hans nycklar under tiden jag var i templet. Schysst!
Templet var vackert. Varldens storsta Buddha finns har, som ar 18 meter over marken, och 8 meter under mark. BIG.

Senare forsokte jag hitta ett internetcafe' for att skicka ett allt-ar-bra-mejl till mamma. Det visade sig vara svart det ocksa. Fick tillslut lana en dator i ett litet shaskigt kontor, som visade sig vara en law firm.

Pa kvallen motte jag upp med Kevin. Vi hade lite svarigheter att hitta varandra, men det loste sig till slut.
Vi drog och kakade nudlar, riktigt bra sadana! Jattegott. Senare tog vi oss till en bar som en av hans vanner agde. Det var supertrevligt, aven fast de pratade kinesiska storsta delen av tiden. Men de var snalla och oversatte nar jag missade en poang eller ett skamt.

Idag vaknade jag sent, runt tolv. Men inte konstigt - raknade ut att jag var vaken runt 30 timmar, minus kanske 2 timmar som jag lyckades skrapa ihop pa flyget. Bra att jag orkade, jag kanner inte av tidsskillnaden sa varst mkt nu.
Har varit pa OS-stadion idag och trangts med massa kineser. Flera ganger blev jag tillfragad om de fick ta kort med mig. Jag maste verkligen sticka ut har, for folk stirrar. Jag kanner mig som en stor, blond jatte.

Nu ska vi snart aka och kaka Hotpot och se pa nan improvisations-komedishow. Ska bli kul!

Hej svejs! Hoppas ni har det bra dar hemma.


Kommentarer
Postat av: lykke

dom borde ju egentligen inte kolla konstigt på dig för du är ju trots allt halvkines ;D

hahahaha skaja



kram hare bra!

2009-10-31 @ 23:53:26
URL: http://lykkevendelamichaela.blogg.se/
Postat av: Björn

ballongkalsonger? har du redan kommit in på kalsong-kultur å vart borta 2 dagar bara!?! ta d lugnt nu! hihi ;-) kul rim då! hoppas du har det bra syrran! :) kram kram

2009-11-01 @ 00:36:53
Postat av: Jens

Tjing tjong!

Vilken tur att de översatte "när du missade en poäng här o där"

hihi

Hoppas du lär dig lite kinesiska lagom tills du kommer till Australien. Då kollar de nog på dig ännu konstigare. En lång blond kines, nämen va faaan nu stämmer ju inget!!

Well syrran, gör nu inget jag skulle inte skulle gjort. Hopp o lek med andra ord.

Nu ska vi spela in hela dagen loong. Tjong.

Kram Jens

2009-11-01 @ 09:57:49
Postat av: mamma

Tjingeling!

Ja, oroliga mamman lite lugnad,tack! Skönt du fick sova ut ordentligt första natten i främmande land.



Men som den mossiga "hönsmorsa" jag är funderar jag så klart lite över detta med sk. Couchsurfing, översatt; att surfa i soffor! Vet att att det är ett kontrollerat, säkert och billigt sätt att "kinesa" utomlands och nog mycket smartare än hur vi gamlingar i vår odatoriserade ungdom fixade billig nattsömn då vi såg oss om i världen.

Glömmer aldrig den natt när jag som fattig, ensam greyhoundresande student tagit in på ett superbilligt fönsterlöst "hotellrum" ovanpå ett kasino i staten Nevada, då jag sömndrucken i ottan under kudden hittade någons kvarglömda äckliga löständer. Usch!!Ja, det var inte det enda jag hittade i detta skyffe till rum!! Därifån kom jag dock snabbt o nästa natt sov jag på bussen. Men detta var på 70-talet o i enarmade banditernas land! Ha det nu så kul, men lyssna inte för mkt på broder Jens "hoppolek"råd!

Kram,"Mamsebamsen"

2009-11-01 @ 12:12:14
Postat av: Evelyn

Kul att höra att resan gick bra, och att du har d bra!:)

Den där Buddha hade ja viljat sett!!!:))

Spännande, spännande!!!!

Ha d fortsatt gott å ta hand om dig!

Kram

2009-11-01 @ 13:14:38
Postat av: Ingrid

Åååh, det låter som du har det bra:) Önskar jag var men... Chilla och gör inget jag inte skulle ha gjort!

Puss å kram!

2009-11-01 @ 13:53:18
Postat av: Tess

Hej gullet :) Låter ju finemang! Antar att du har mycket att göra framöver. Men när du får tid, så tar vi upp våra romaner ;) Var på fest hos Tobias i helgen - var kul :) Men uddevalla förföljer en visst... Leo var där och andra av hans uddevallapolare. Tokigt :P

Hur var din halloween? PUSSSS

2009-11-01 @ 18:59:33
Postat av: Märta

Det låter så himla spännande :) när jag var i Prag så stack man ut en hel del, folk glodde som fan, så jag kan tänka mig att du stack ut nere i Kina :P du ser ju inte riktigt ut som en kines ;) Hoppas du får tid att skriva mer!!

HAAJ

2009-11-02 @ 12:44:41
Postat av: David

Det hær var allt rolig læsning Freja! Låter som om du redan ær några intressante erfarenheter rikare. Livet i Oslo flyter annars på som vanligt. Idag regnar det och det ær mycket kallt. Ha det bra!

2009-11-02 @ 14:55:27
Postat av: trillo

Åhh, vad spännande det låter! Vill också resa iväg!:) synd att man inte kan skicka nudlarna på posten, låter gott! hehe. Ha det så bra!

ps. skicka gärna några bilder när du har tid!:):)

Kram!

2009-11-02 @ 18:18:18
URL: http://lykkevendelamichaela.blogg.se/
Postat av: lykke

men trille smarto, skicka inte med min bloggadress xd

2009-11-03 @ 17:28:33
URL: http://lykkevendelamichaela.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0