Chiang Mai

Ar nu i Chiang Mai, i norra Thailand. Fin liten stad, och manniskorna ar trevligare har an i den sodra delen av landet. Nackdelen ar val att det ar valdigt varmt, och det finns inga strander dar man kan svalka sig. (Inte for att vattnet i Thailand ar svalkande, men anda)
Fast det gor mig inget alls. Ar trott pa strander, om jag ska vara arlig. Sa nej, forvanta er inte en pepparkaka nar jag kommer hem.

Ashley ar hemma i New York nu. Ganska skont att vara sjalv efter att ha umgatts med folk dygnet runt i en och en halv manad. Bokstavligen DYGNET RUNT.
Ar ganska osocial just nu, undviker att stota pa andra resenarer. Lamna mig ifred!

Idag drar jag till Wat Doi Suthep, ett buddhistiskt tempel utanfor stan. Ska pa meditations-retreat!
(Undrar varfor de kallar det retreat nar man stiger upp kl. 4 pa morgonen och i princip mediterar hela dagen fram till 21-22 tiden).
Ska bli intressant.

Sa hej svejs pa er alla
-Hej munkar!

Wat Doi Suthep


Glada miner i Thailand

AR SA LYCKLIG ATT JAG KAN SPRICKA!!!
Jag har ett annu storre aventyr som vantar. Herregud. Tank att jag gor det har...!
Ni som inte vet far sta ut med fragetecknet lite till - detaljerna ar inte riktigt klara annu.
Men jag vill bara skrika "YES!!!" ut over varlden tills vidare ;)

Befinner mig nu i Kanchanaburi, Thailands varmaste ort tydligen (44 grader, kann pa den...)
Har spenderat dagen med att rida pa elefanter, bada i vattenfall och flyta langs med Kwaifloden (Sett filmen 'the bridge over the river Kwai?) pa en bambuflotte.
Harlig dag, men tyckte synd om de stackars elefanterna...
Kanchanaburi var ockuperat av Japanerna under andra varldskriget, och fangar fran Thailand, Malaysia, Indonesien samt allierade krigsfangar tvingades att bygga jarnvagen fran Thailands till Burma, och ca 120 000 manniskor dog pga torst, hunger, malaria m.m.
Darav fick jarnvagen namnet "Death Railway". Intressant men hemsk historia.
Gillar Kanchanaburi. Inte lika turisttatt som Phuket och Phi Phi och Thailandare som ar trevliga pa riktigt. Och det ar billigare.

Maste nog fylla i vad som hande sedan Jakarta. Tyvarr fick vi saga hejda till Fran - hon tog sig till Singapore, eftersom hennes forsakring inte tackte henne i Thailand pga oroligheterna i Bangkok.
Don't worry - jag haller mig utanfor Bangkok city.


Jag och Ashley ar nu certifierade Open Water Divers!! Spenderade 4 dagar pa soliga Koh Tao.
Gillar verkligen dykning. Onskar jag hade mer kosing sa att jag kunde ta Advanced-kursen ocksa. Jag far helt enkelt spara det till en annan gang!
Koh Tao ar fint! Trodde att det skulle kannas mer turistigt som Phuket, men det ar lugnare har. Fast det beror mkt pa att ganska manga inte valjer att resa i Thailand nu pga av demonstrationerna i Bangkok.
Sa det har varit skona dagar, med rolig dykning och mycket sol!

Ashley aker hem till New York imorgon, efter 1 ar 'on the road'.
Far se nar jag ser henne igen. Men New York ligger hogt pa min lista av framtida destinationer. Vill se med egna ogon vad som far Ash att le sa gott, varje gang hon talar om NY.

Min resa ar ocksa pa upphallningen. Kanns konstigt!
Men harligt! Maste erkanna att jag langtar hem en smula. Ska bli kul att se er ju...! :)

Karlek fran ost
/Freja


RSS 2.0