Working Holiday

Ok, ska jag bli battre med uppdateringarna eller? Eller vad kravs for att fa er att kommentera mera?!
Skarp er, annars jag kanske far for mig att inte skriva alls... ;)

Jag har ramlat in i nagon sorts vardag ar i Stanthorpe. Jobba, ata, sova. Ar vanligtvis sa trott (och om och stel) efter jobbet att det enda vi gor ar att laga middag och titta pa tv. Runt 9 kan jag inte halla ogonen oppna. Sa ar det nar man gar upp kvart i fem...

Jobbet rullar pa sa sakteliga det med. Det mest spannande jag har att rapportera darifran ar att jag sag en redback-spindel nar jag rensade ogras i ruccolan haromdagen. Spanningsfaktorn dar var lite for hog dock for att vara bekvam dock. Haller alltid utkik for nagot rott numera, nar jag star bojd over salladslanden.
Efter detta var det ganska spannande nar tva koreaner fick sparken. De fick ingen varning alls. Ar det for mycket ogras i dina rader aker du ut, punkt slut.
Annu en obehaglig sak som hande pa farmen var nar Phillipe blev pakord av en skenande slapkarra.
Action on the farm, i tell ya!


Veckans basta stund pa jobbet var nar sprinklerna gick pa. En skank fran ovan nar man spenderar timme efter timme i 37gradig varme...

Imorgon anordnar hostelet en utflykt till en nationalpark i narheten. Ska bli riktigt kul att se lite av outbacken har omkring!

Igar fick jag en matlagningslektion av de vietnamesiska tjejerna. Jag kan nu gora dumplings! De ar sa sota och rara de tjejerna, synd att de lamnar oss nasta vecka.

Det var rapporten fran Stanthorpe denna gang!
Hoppas att ni har det bra dar hemma (och Indien, och i Nepal!) Tanker pa er!

Kram!
Freja

Stanthorpe, the Summit och salladen


Hoppas att ni alla hade ett gott nyarsfirande! Och en God Jul, for den delen!
Sjalv kommer jag aldrig glomma nyar i Byron Bay.
Firandet agde rum runt lagereldar pa stranden, under fullmane. Bubbelvinet var pa plats (champange kommer inte pa fraga nar man lever pa nudlar!), klanningen var pa, fotterna var bara och - sist men inte minst- det goda umganet var dar.
Vi var ett ganska stort gang som hangde i Byron; Jemma & Toni fran England, Triinu fran Estland, aussie Eileen, Shawna fran USA, George fran England och Tobias fran Kungalv. Harliga manniskor, goda tider!
Det enda som fattades var fyrverkerier - men maste saga att fakirerna var en bra ersattning.
Hela kvallen kandes overklig. Pa ett sjukt bra satt!

Kan inte fatta att det redan ar den 10e! Kanns som vi var i Byron igar.
Eftersom jag levt det goda livet lite val lange nu ar det i hog tid att skaffa pengar.
Darfor foljde jag med mina nyfunna vanner Jemma, Toni & Triinu till i Stanthorpe - en liten hala 3 timmar utanfor Brisbane. Hit kommer alla som vill skaffa pengar snabbt pa diverse odlingar. Jemma och Toni jobbar pa en appelfarm, medans jag och Triinu har fatt jobb pa en salladsodling.
Ok, jag maste beklaga mig lite (Martin, Tess - jag vet att ni varnade mig, men ar man deperat sa ar man!).
Fy fabian sager jag bara. Allt jobb vi gor gor vi med bojda ryggar.
Vi har rensat ogras, planterat, rensat ogras, skordat och rensat lite mer ogras. Jag kommer se ut som en gammal gumma nar jag ar klar med detta... Bjorn, fixar du min rygg nar jag kommer hem eller?!

Nog talat om jobbet. Ska beratta lite om Stanthorpe. Det kommer inte ta sa varst lang tid, for det finns inte sa hiskeligt mkt att beratta om det har lilla stallet. "Stan" ar en gata. Det finns 2 barer, vilket ar en for mycket. Det finns ett apotek, en mataffar, en kladaffar och... hm, det var nog det. Nej, det finns en bowlinghall ocksa!
Hostelet ar riktigt bra dock. Folket som skoter stallet ar valdigt schyssta, och de kan namnen pa oss allihop. Imponerande, med tanke pa att ca 45 pers bor har for tillfallet!
Idag gjorde de american pancakes till oss, plus riktigt gott kaffe. Pa onsdagar ar det gratis BBQ. Pa torsdagar ta de oss till mataffaren (hostelet ar ca 15min utanfor 'stan').
Som sagt, det ar ett riktigt bra stalle.

I fredags var det dags att kolla in nattlivet. Jag, Jemma och Sara (ocksa fran England) tog oss till Tob Bar.  
Kan beskriva utelivet har med 3 ord: tandlosa bonder och country.
Trots detta var nog detta en av de roligare utekvallarna pa lange. Kanske for att den var sa udda!
Vi hade en riktig girls night out. Har saknat tjejsnacket! Det blir liksom inte av nar man bara traffar folk en kort tid. Nu vet vi att vi kommer spendera ett antal veckor ihop.
Vi vet att vi kommer skratta, grata och klaga over krampor ihop.
Det ar bara vi och gronsakerna, liksom.

Om ni av nagon anledning skulle vilja skicka ett litet brev eller vykort, kommer jag befinna mig pa denna adress i  4-6 veckor:

The Summit Backpackers
283 Granite Belt Drive
The Summit QLD 4377
Australia


(Mamma! Jag onskar mig kalles kaviar, abbas matjesill och ett par linnen & tshirts. Ar i stort behov av klader. Inget vitt tack, det ar svart att fa rent i aussie-vatten. Sen julklapp? Eller tidig fodelsedagspresent? KRAM!)

Det var ett litet stycke av vad som hant det senaste. Har sakert glomt en massa, men jag kan ju inte sitta har hela kvallen.
Josses, klockan ar 9! Sangdags! Ska upp 04.30...
Hard work work.

Godnatt!

RSS 2.0