GOD JUL & GOTT NYTT!!!

HO HO HO!!

HO HO HO people! Lite sent, men det ar tanken som raknas!

Livet i Byron flyter pa fint. Har spenderat veckan har med att leta jobb, vilket inte ar det enklaste. Byron Bay ar en liten hala, men en valdigt livlig sadan. Speciellt sahar i sommartider ar det packat med folk.
Men jag later mig inte nedlsas, jag SKA hitta ett jobb.
Har redan hittat ett faktiskt, men det ar ett riktigt skitjobb. Promotion pa en bar som heter Cheeky Monkeys. Inte varldens basta stalle... Provjobbade igar, vilket ar nagot av det mest fornedrande jag har gjort.
Var tvungen att springa runt pa stranden i en rosa (KNALLROSA) peruk och dela ut flyers.
Later kanske illa, men... ar man en fattig backpacker sa ar man.

Har traffat ett par riktigt schyssta tjejer, Jemma och Toni fran england.
De ska jobba pa en appelfarm dar de jobbat forut, och hittar jag inget har drar jag nog med dom. (Martin, Therese - ni behover inte saga nagot, jag VET att det ar ett skitjobb) Men pengar ar pengar, och det ar alltid en upplevelse.
Men jag ska prova lyckan lite till har i Byron!

Ni kanske undrar hur min julafton var. Den var... konstig. (Huh? Jul? Det ar ju sommar?!)
Ingen direkt julkansla inafann sig. Bara hemlangtan. Den varsta hittills, faktiskt.
Men jag lagade kottbullar, hangde med andra svenskar pa backpackers Inn. Inte sa tokigt!
Men helt klart bast var natten. Jag, Jemma, Toni och deras kompis Triinu tog vara sovsackar och lade oss pa stranden under stjarnorna. Sov riktigt gott! Dock borjade det regna lite smatt pa morgonen, sa vi missade soluppgangen.
Men vi ska gora om det pa nyarsafton - och se solen ga upp 2010. Lite klyschigt, men harligt!!!

Jag hoppas att ni dar hemma hade en riktigt fin jul! Hoppas ni at skinka, sill, kottbullar, prinskorvar for min del. 
Sjalv har jag solat och badat for er allihop! (Forlat, maste ju bara fa reta er LITE...)

Och Igge, tack for att du ringde! :) Trodde du hade glomt mig ett tag.

Nu ska jag aterga till jobbletandet.

KRAMAR pa er alla!!


Surf's up!

Hej och halla allihopa!
Forlat for lite sisadar uppdatering. Jag gor mitt basta! ;) Tycker jag ar ganska duktig anda (om man bortser fran bilderna). Gilla laget!

Surfveckan har varit bra. En varning dock - Ak inte med waves! Jag skulle rekommendera Mojosurf eller Rip Curl istallet, aven om de ar lite dyrare. Jag kan saga som sa att fokus lag pa att festa, och mindre pa att surfa. Bradorna var tejpade, maten kass... Well well. Man blir val van vid spartanska forhallanden som backpacker, men nan sorts kvalitet vill man ju ha.
Bortsett fran det har veckan varit riktigt kul! Har traffat mycket folk, och kommer kanske stota ihop med nagra av dom pa Bali. Om jag nu tar mig dit. Har ingen riktig plan utan ser vart vinden for mig!
Och sjalva surfingen - jag alskar det! Sjukt svart, men riktigt harligt. De 2 forsta dagarna var inge vidare dock. Kassa forhallanden med vind fran havet och alldeles for stora vagor. Kan saga som sa att jag aldrig druckit sa mycket saltvatten forut. Trodde aldrig att jag skulle lara mig att sta upp pa den forbannade bradan!

Men allt lossnade den tredje dagen. Fina vagor, inte for blasigt. Andrade fran natural till goofy (hoger fot fram) och kunde antligen sta upp ordentligt! Vilken kansla!
Denna dag var basta surfingen vi fick. De tva sista dagarna var ok.
Sista dagen holls en tavling. Det gick ut pa att ta sa manga vagor & gora sa manga "tricks" som mojligt under 12 minuter - hard work vill jag lova!
Forsta heatet gick bast. Tog de flesta vagor jag siktade pa. Men tricksen... Gjorde nagon slags enbent grej, men ramlade av nastan direkt. Tog nagra steg fram och tillbaka pa bradan, sk. shuffles. Kort sagt kan man saga att jag forsokte ramla av med stil, och fa nagra poang for det.
Det funkade! Gick till finalheatet!
Och otroligt nog - jag kom pa delad forstaplats med William (aven kallad prince Harry - sjukt lik! Han har tom varit med i tidningar nar paparazzis tagit fel!). Jag utsags till vinnaren dock, eftersom Will lat hela bussen vanta pa honom en dag nar han forsov sig.
Dock har jag en kansla av att jag inte riktigt vann arligt... Tror att Rhys, en av instruktorerna, ville att jag skulle vinna eftersom pricet var gratis drinkar sista kvallen.
Men inte kan jag klaga heller! Det var bara att tacka och ta emot, vinnare eller ej, haha!

Befinner mig nu i Byron Bay, en liten skon hala med underbara strander. Ska ut pa jobbjakt idag. Planen ar jobb, lagenhet och SURF.
Far se hur det funkar. Manga letar jobb har...
Well, well. Det som sker det sker.

Over and out for now!
Kram pa er alla. Gor nagra snoanglar for mig vettja!

Nu kommer det godis!
Bilder!

Alexa & Patrick som jag hangde med en del :) Harligt folk!Yeeehaw!Jag o Annie innan finalheatet!

Mer kommer pa facebook sa smaningom.

 


Sydney

En härlig dag på Bondi!

Idag är min sista dag i Sydney.
Ska ta mig till Manley Beach med Alexa, en kanadesisk tjej som jag har hängt med en del här. Hon har hittat en lägenhet och ska stanna och leta efter jobb. Jag känner inte riktigt för att jobba här, så jag drar vidare. Ingen ont om Sydney, absolut inte! Har haft en riktigt fin tid här, och skaffat mig en del vänner som jag säkert komma stöta på igen längs med östkusten.
Ska försöka sammanfatta vad jag har gjort här. Well, basic sightseeing såklart - sett operahuset, som jag faktiskt blev positivt överraskad av. Förväntade mig en stor besvikelse, för så brukar det vara med stora byggnadsverk tycker jag... Men det är en riktigt vacker byggnad. När klinkerplattorna blänker i solen ser den lite ut som en gigantisk snäcka.
Var på en komedishow "Good Evening" där igår, vilket var kul! Två snubbar spelade upp en massa sketcher. Hade lite svårt att hänga med ibland dock. Man fick spetsa öronen och koncentrera sig.
Utöver operahuset har jag sett Royal Botanical Gardens, en pärla. Harbour Bridge. The Rocks. Chinatown (som känns lite som ett skämt efter Peking). Paddys market.
Vad mer har jag gjort? En del utgång har det blivit! Och en hel del sol och bad - börjar få en bajsbrun nyans. Dags att köpa solskyddsfaktor 40+...
Har hängt en del med Alexa och hennes flatmates, Patrick & Martin. Sett på film osv.
Har också träffat Truls och hans kompis Michael! För er som inte vet vem Truls är kan jag berätta att det är Heidis (Björns flickvän) bror, som jag aldrig har träffat hemma. Tänka sig att vi skulle stöta ihop på andra sidan jorden, haha!

Utöver detta har jag nog varit en ganska lat turist. Det är lätt att bli bekväm av sig, när man har en så skön soffa! Kan inte tacka dig nog Charlotta, det har varit jättebra att bo hos dig och dina vänner :)

Imorgon ska jag på surfläger, yeah! Ser verkligen fram emot det. En aning dyrt, men det är det värt. Får mat, husrum och transport till Byron Bay på köpet. Det ska bli skönt att hänga med samma folk ett tag också. Inget ont om hostel, med jag börjar bli en aning trött på "vart är du ifrån, var har du rest hittills, vart ska du"- snacket.
Jul och nyår firas förmodligen i Byron Bay, där jag eventuellt ska söka jobb.

Nu kanske allt låter som en dans på rosor. Men jag kan berätta att jag haft min första riktiga släng av hemlängtan. Det kommer i vågor, när man blir påmind om er där hemma.
Jag älskar er.

Nu blir det frukost för min del.
Sov gott där hemma!

Update

Ok, dags att ge er en serios uppdatering.
Bilder tar lite for lang tid att ladda upp har, sa ni far ta er in pa facebook och kolla! Ska lagga upp dom dar inom kort, om denna dator vill samarbeta.

Ar nu i Sydney. Hittade hostel att bo pa (det tog lite tid, mkt var fullbokat pga en stor boxningsmatch + festival + nagon stor koncert i stan samtidigt), dock i Kings Cross - inte varldens charmigaste omrade. Det ar som Sydneys red light district... Bor tack och lov inte mitt i smeten, och pa ett valdigt bra hostel. Lagom stort, schysst folk och en skon atmosfar! Det har varit ett par roliga dagar har i Sydney. Bodde i Bondi Beach en natt ocksa.
Skont med sol, bad och lite surfkultur! Satt och tittade pa surfarna en kvall, stunned and amazed. Vagorna var ganska stora, sa de flesta var riktigt duktiga.
Hade en skon dag pa stranden igar. Jag och Willem, som bor pa samma hostel, vi simmade ganska langt ut till dar surfarna vantade in vagorna. Det var sjukt kul att se pa nara hall nar de tog en vag. Det var ganska spannande ocksa, att dyka under sa stora vagor. De maste varit over 2 meter.
Ser verkligen fram emot att lara mig surfa. Vet inte om Sydney ar basta stallet att lara sig dock, for stora vagor. I princip hela ostkusten har ju surf, sa det ar ju ingen bradska.
Men tar jag mig till Manly Beach med farjan sa kommer jag nog ta en lektion, eller i basta fall hitta nagon som har lust att lara mig gratis!

Oj, har glomt att beratta om Tasmanien. Det var bade underbart och djavulskt. Sag ingen tasmansk djavul dock. De ar ganska svara att se vilda, och jag hade ingen lust att ga pa zoo.
Dock sag jag en del andra djur: wallabies, pelikaner, pingviner, wombats, possums, stingrockor...
De tva sistnamnda sag jag i Freycinet National Park, dar jag taltade med 2 tyska killar, Tim & Martin. Vi var tre i deras 2-mannatalt, sa min stackars ryggsack fick vara utanfor. Jag horde ett ljud utanfor taltet den kvallen, sa jag gick ut for att titta - och saklart satt en stor, fet possum och forsokte komma at maten i min rygga.
Den fick inte vara ifred den natten vill jag lova, men den var intakt morgonen efter, tack och lov.
Sa Hanna, det ar en ganska stryktalig sak du har!
(Och jo, den ar en smuuula liten. Men det beror nog pa att mina kangor tar upp sa stor plats...)

Tasmanien var valdigt vackert. Vilken natur! Horde att det inte ar alltfor olikt Nya Zeeland.
Hojdpunkten var nar jag tog mig uppfor Mt Amos i Freycinet (otrolig utsikt over Wineglass Bay).
Lagvattenmarket var nar jag blev fast i Hobart i 3 dagar, pga att bussen mot Freycinet bara gick 2 ganger i veckan. Dessutom drog jag pa mig nagon storts turistmage, vilket drog ner upplevelsen en smula det ocksa.

Vet inte riktigt hur lange jag kommer stanna i Sydney, far se. Ska bo hos Charlotta nagra dagar, vilket ska bli kul :)
Det ar valdigt dyrt har (speciellt eftersom jul och nyar narmar sig) sa jag tror inte att jag kommer stanna mer an en vecka... Men man ska aldrig saga aldrig.
Sa Virre, har ingen aning om jag ar har nar du kommer. Men forhoppningsvis kommer jag inte vara alltfor langt ifran, sa att du kan ta en buss eller nat... For du kan ju inte aka till andra sidan jorden och bara se Sydney?! ;)

Annars sa flyter resandet pa bra. Jag har blivit battre pa engelska, vilket ar kul! Men for nagon kontig anledning har jag lagt mig till med en amerikansk dialekt. Kanske ar det for att australiensiskan kanns for svar och ful att harma. Men mest troligt ar det nog for alla amerikanska filmer jag sett i mitt liv.
I curse you, Hollywood...

Hade varit kul med lite updates hemifran ocksa! Skriv vad du sysslar med i en liten kommentar vettja! Ni kan inte kommentera for mycket, det ar alltid jattekul att lasa :)

Kram!

RSS 2.0