'Hej alla barn nu blir det barnprogram, titta nu har vad Farande Freja plockar fram!'

Barnprogram, minsann.
Jag har haft barnsligt kul det senaste. Har lekt en massa!
Hoppat fallskarm, hoppat bungy, svingat i en jattegunga, festat i skum, dykt och snorklat...

Skydivet har jag sett fram emot saaaaaa lange. Och gud vad harligt det var. Jag hade en himla tur, och fick hoppa med inte bara min tandem-gudie Pauly, utan tva andra snubbar ocksa! Innan vi hoppade ur planet grabbade de tag i varsin sida pa min sele. De forsta sekunderna var helt galna. Tror knappt att jag fattade vad som hande, hog pa adrenalin som jag var! Men jag minns i alla fall att vi foll forsta biten upp-och-ner, i en ring. Vi tumlade runt, sedan slappte de tva killarna helt plotsligt, och jag och Pauly foll resten av de 60 sekundrarna av fritt fall sjalva.
De gick pa tok for fort.
Igen, igen!

Bungyjumpet var jag mer skraj for. Men faktum ar att jag trodde att jag skulle vara mer radd pa bada aktiviteterna. Hur som helst. Tornet som jag hoppade fran var inte sa varst hogt, bara 50 meter. (Martin och Therese, var inte det som ni hoppade 130?)

WIIIIE!


Befinner mig nu alltsa i Cairns, sista stoppet har pa ostkusten. Couchsurfar hos doktor Guang, en riktigt hygglig kille. De forsta dagarna bodde tva andra tjejer ocksa har - Consul & Erika. Vi hade allihop + nagra av Guangs vanner en multinationell BBQ en kvall. Mitt bidrag var svenska kottbullar. Bra att ha som ess i armen!

BBQ hos Guang

Efter storm kommer solsken, heter det. VAR AR SOLEN? Det har regnat sedan efter cyklonen.
Tyvarr regnade det under min segling till barriarrevet ocksa. Blev sjosjuk pa vagen ut...
Men det var harligt att snorkla, och dessutom prova pa att dyka! :) Ser verkligen fram emot att ta mitt dykcert i Indonesien.
Ni kanske undrar hur Det Stora Barriarevet var? Well. Av vad jag kan doma ar det inte i sa varst bra skick. Minns korallerna i Roda Havet som vackrare. Men hur som helst hade vi allihop himla roligt pa baten :)

Redo for dyk!
Korall

Nu ikvall ska jag nog bara ta det lugnt. Skadade mig lite igar, pa skumpartyt... En idiot fallde mig, sa jag ramlade hart pa sidan och har skitont i revbenen idag. Men som tur ar bor man hos en doktor! Mest troligt ar det bara en strackning, och inte nagon spricka.

(Hoppas att ni tycker om bilderna folket! KOMMENTERA lite nu, ok? Sa fortsatter jag pa det har sparet med fler uppdateringar och bilder...)

Freja


"Har nagon sett till Hurricane?"



Detta ar nog inte pa nyheterna hemma. Forhoppningsvis kommer ni inte hora nagot om det over huvud taget!

Anlande har i Airlie Beach kl. 7 igar morse, efter den varsta bussresan hittills.
14 timmar pa en proppfull buss, aksjuk och utan namnvard somn. Jag sag fram emot en harlig segeltur pa barriarrevet, med snorkling hela dagarna...

Men nej. Seglingen INSTALLD. Som resande ar man lite isolerad fran nyheter (jag maste borja uppdatera mig med vad som hander!). Det visar sig att en cyklon ar pa vag hitat. Rakt hitat.
Tydligen faller Ului, som den heter, i 'category 3'. Detta motsvarar en vindstyrka pa 165km/h, men styrkan kan stiga eller avta nar den narmar sig kusten. Och den kan andra kurs ocksa.
Sa igar, i mitt somndruckna och smatt forvirrade tillstand, forsokte jag fundera ut vad jag skulle gora. Det ar skont att jag har Brett och Bruce att konsultera i sana har situationer. 
"Get the hell out of there" var radet jag fick.

Sagt och gjort. Ska ta annu en nattbuss harifran till Mission Beach.
Great, haha.

Sa om det dyker upp nagot pa nyheterna hemma behover ni inte oroa er :) Jag ar mest troligt utanfor varsta danger-zone i god tid.

Take care people!
Freja







D-I-N-G-O, D-I-N-G-O, D-I-N-G-O, Dingo what's his name, VOFF!

Hej och halla allihopa!

Har nu 'tagit upp' resandet igen, efter hela 2 manader (vart tog de vagen?) av jobb.
Ar i Rainbow Beach, och har varit pa pa en 3 dagars campingtrip pa Fraser Island, varldens storsta sando.
Vi hade otrolig tur med vadret med tanke pa att det fortfarande ar wetseason - bara ett par skurar dar vi antingen var i den fyrhjulsdrivna bilen eller i vara talt.
Det har varit roligt, spannande, lite langtrakigt (all korning) och sandigt, for att sammanfatta. Vi har jagat ivag dingos och fatt punka och badat i den klaraste sjon jag nagonsin sett.

 Lake McKenzie!

Det kanns lite lustigt att resa igen. Att lamna The Summit var riktigt jobbigt faktiskt. Nastan som att aka hemifran igen! Har inte gratit sa mycket sedan... min hejda-fest, japp. Fick varldens finaste kort av tjejerna, med en fin liten teckning av mig och Steve the koala, var lilla maskot. Saknar dom redan. Tur att England och Estland inte ar sa langt hemifran!
Fick en overraskning av agarna pa The Summit ocksa - en fodelsedagspresent! 'Do not open until April 5th'
Sa himla fint av dem att de kom ihag. Ska bli spannande att oppna den!
Ska inte bli alldeles for vemodig har. Har varit vemodig sa det racker!

'The Disgracefuls' pa Apple & Grape festival

Nu ser jag fram emot att bara ha det ROLIGT och inte behova jobba. Men detta har ett pris - tillbaka till nudlarna... Efter att ha lagat mat med Sarah Murphy, The No.1 Cooking Partner, har jag blivit lite bortskamd pa matfronten, haha.
Om en liten stund ska jag hoppa pa bussen mot Airlie Beach, for en 3 dagars segling pa Barriarrevet. Bussresan kommer ta 14 timmar, sa ipoden ar laddad till max. Stodstrumporna nedpackade bredvid oronpropparna...

Take care!
Freja



Sammanfattning, eller snarare en smakbit

Bloggen, just det ja...

Ber om ursakt for dalig uppdatering. Vissa av er har sakert slutat kolla har nu, haha! Battring kommer.

Jag ar fortfarande i Stanthorpe, japp. Jobbar fortfarande pa salladsodlingen, japp. Men har nu bara 1 (!) arbetsdag kvar.
Blev flyttad till skoljrummet for ca 2 veckor sedan, nar jag fick problem med en hoft och haltade runt. Herregud, det har jobbet sliter verkligen pa en! Det hjalpte val inte att jag fick springa bakom skokrdemaskingen och lyfta lador hit och dit. Normalt tar de bara killar for att gora det jobbet...
Bjorn var ganska saker pa att det var min ishiasnerv som var i klam. Smartan blev outhardlig, sa jag var tvungen att ta mig till kiropraktor, och sedare aven till lakare.
Mar mycket battre nu, men marker med en gang nar jag tar i for mycket.
Kalla mig tant Freja... (Laskigt, det klingar nastan for bra!)

Sa varfor har jag stannat har sa lange?! Det har en enkel forklaring- jag trivs helt enkelt valdigt bra. Kan latt saga att jag har haft nagra av de basta stunderna under resans gang har, mitt ute i ingenstans, med Jemma, Sarah, Toni och Triinu och Ashley (som jag ev ska mota upp i Indonesien!)
Hade en himla tur som motte dom, och att jag hamnade pa detta hostel. Stamningen pa The Summit ar sa trevlig, helt enkelt.
Fabian, Jesse, Nikki, Ruth och Julian som styr stallet anordnar aktiviteter och turer for oss pa helgerna. For nagra veckor sedan hade de en koncert for oss (Fabian har turnerat med Red Hot Chili Peppers!), och vi hade 'Bad Taste' tema for kvallen. Ska forsoka ladda upp lite bilder fran detta, haha!
Har sett 3 Nationalparker ocksa - Sundown, Boonoo Boonoo Falls och Bald Rock. Riktigt vackert!
Har sett kangurus, saklart, och min forsta orm, en redbelly-back. Har varit pa 'Apple & Grape Festival', arets event i bygden. Atit 'yabbies', vilket ar en aussie sotvattenkrafta som ser ut som en minihummer. Svenska kraftor ar oslagbara, dock.

Pa tal om svenskt, sa fick jag varldens basta sena julklapp fran mamma: kalles kaviar, sill, ahlgrens bilar, dumleklubbor och en Se & Hor (haha!) samt tigerbalsamplaster och en del klader. UNDERBART! Tack Mamma!

Hur trevligt det an ar har, sa kanner jag att det ar dags att rora pa sig. Ska gora ostkusten, och darefter flyger jag fran Cairns till Darwin den 4e April, och spenderar min fodelsedag dar. Det blir nog ganska 'random'. Den 6e flyger jag darifran till Bali. Darefter ar planerna fortfarande under progress...

Men oj vad jag kommer att sakna tjejerna. Kommer sakna vara spontana och ogenerade rapar, haha. Vi har blivit valdigt bekvama med varandra, efter att ha bott ihop i 2 manader.
Jemma ar den basta storytellern jag har mott. Hon kan fa vem som helst att skratta, nar som helst. Men hon borde ju vara en bra berattare, eftersom hon ar journalist hemma i England. Det ar Jemma och Sarah jag har kommit narmast har. Sarah & jag har lagat mkt mat ihop, och har kunnat prata om allt mojligt (tror du hade gillat henne Therese. TACK for att du ringde, sa himla roligt att prata med dig!)
Asch, det ar sa svart att forsoka beskriva de vanner jag skaffat har. Hur som helst - dessa tva kommer jag halla kontakten med. Det ar val enkelt att saga nu, men jag kommer verkligen forsoka mitt basta :)

Jemma och Toni vill att jag moter upp med dom i Thailand den 10 juni. Men det blir nog lite sent. Nar tar du studenten, Trille? 5e?

Har kommer lite bilder, till slut!
G'day!

Freja

En spontan BBQ i parken.  Fran vanster: Toni, Triinu, Jemma, Sarah och jag.
Tjejerna! Fran vanster: Toni, Triinu, Jemma, Sarah och jag.
Boonoo Boonoo falls
Boonoo boonoo falls
The Summit gruppfoto pa Australia Day
The summit, Australia Day
Jag och Charlie pa Bad Taste!
Jag och Charlie, pa Bad Taste Party!
Jobb...Jag i planterings-slapet.
Pa jobbet, i planteringmaskinen...

RSS 2.0